Nano fat grafting

Korišćenje vlastitog masnog tkiva kako bi se eliminisale bore na licu i povratile mladalačke konture je inovativan i izuzetno efikasan pristup u borbi protiv prvih znakova starenja. Ova procedura omogućava da se sopstvenim masnim tkivom pokrenu procesi regeneracije drugoh tkiva, narocite koze. Nanofat grafting se moze koristiti I u korekciji oziljaka, opekotina I poboljsanju izgleda strija.

OSNOVNE INFORMACIJE

Nano fat grafting (nano fat injekcije, nano fat transfer) je estetska procedura presađivanja masnog tkiva uz pomoć tankih kanila kako bi se uklonile bore na licu, povratile mladalačke konture i poboljšao kvalitet kože. Korišćenje masnog tkiva pacijenta kao prirodnog filera se već dugo koristi kao bezbedna, efikasna i povoljna alternativa dermalnim filerima koja daje izvanredne rezultate.

Za razliku od uobičajenih fat grafting tehnika, ova procedura koristi mnogo manje i finije, odnosno prečišćenije masne ćelije. Ovakvo masno tkivo sadrži moćne matične ćelije i faktore rasta koji podstiču brzu obnovu i podmlađivanje tkiva.

Ova procedura podrazumeva da se najpre mala količina adipoznog (masnog) tkiva vrlo tankim cevčicama (takozvanim mikro-kanilama) uzima iz regija sa viškom masnih naslaga, poput kukova, butina i donjeg stomaka. Ovaj postupak se razlikuje od liposukcije koja upotrebljava veće kanile kako bi se uklonile veće količine masnog tkiva.

Ovo tkivo se potom obrađuje u specijalnoj centrifugi kako bi se masne ćelije izdvojile od preostalog tkiva.U poslednjoj etapi se specijalnim filterima smanjuje dimenzija masnih celija kako bi se tankim iglicama ubrizgalo u zeljene regije.

Nano fat grafting se sprovodi uz primenu lokalne anestezije, a zahvaljući maloj, tankoj igli moguće je targetirati sitna područja na licu i telu kako bi se postigle suptilne korekcije i prirodni rezultati. Masno tkivo suptilno popunjava bore i kožu koja je izgubila tonus, pružajući jedar, zdrav, i mladalački izgled.

NAKON INTERVENCIJE

Nanofat grafting je ordinacijska procedura nakon kojeg se pacijent otpušta istog dana uz preporuku da miruje i odmara se kod kuće nekoliko dana. Kako ova inovativna intervencija zahteva kratko vreme oporavka, pacijenti se mogu vratiti redovnim radnim i drugim aktivnostima već nakon samo dva do tri dana. Izvestan stepen modrica i otoka je očekivan u oblasti davajuće regije, i najčešće prolazi u roku od nekoliko dana. Hladne komprese su preporučljive jer umanjuju osećaj nelagode koji se može javiti nakon ove estetske procedure.


KOMPLIKACIJE

Kada nano fat grafting izvodi stručan i iskusan hirurg, ova procedura je veoma bezbedna. Bilo kakve komplikacije su izuzetno retke i minimalne, te je stoga izuzetno važno odabrati kvalifikovanog lekara koji ume da obavi liposukciju, ali i da poznaje sve etape dobijanja nanomasti. Nano fat injekcije postaju sve popularnija alternativa filerima zato što je tretman u potpunosti biokompatibilan odn. Koristi se sopstveno tkivo, eliminišući rizik od alergijske reakcije. Odbacivanje ubrizgane supstance do koga može doći kada se koriste veštački materijali se takođe izbegava korišćenjem vlastitog masnog tkiva pacijenta. Zahvaljujući upotrebi tankih kanila sprečen je rizik od nastanka ožiljaka. Treba imati u vidu da neće sve masne ćelije preživeti presađivanje, i da je izvestan stepen resorpcije resorpcije očekivan. Izuzetno je važno da se pridržavate instrukcija hirurga kako biste izbegli infekciju na mestu ubrizgavanja.

KO SU KANDIDATI ZA OVU PROCEDURU?

Kandidati za bilo koju estetsku hirurgiju su oni pacijenti koji nisu zadovoljni izgledom nekog dela svoga tela ili lica. Sa prirodnim procesom starenja dolazi do stvaranja prvih linija i bora, a koža koja je nekad bila čvrsta i zategnuta počinje da gubi tonus. Ukoliko ste primetili pojavu bora, gubitak volumena i jedrog izgleda ili upale podočnjake koji vam smetaju i narušavaju izgled i samopouzdanje, nano fat grafting vam može pomoći da povratite mladalački izgled. Kako je za nano fat grafting potrebna vrlo mala količina masnog tkiva iz davajuće regije, čak i vitke osobe imaju dovoljno masnih naslaga da se ova intervencija uspešno izvede.

5 NAJČEŠĆIH PITANJA

1.KOJI PROBLEMI SE MOGU TRETIRATI NANO FAT GRAFTINGOM?

Ova efikasna estetksa intervencija može uspešno da tretira čitav niz problema povezanih sa starenjem. Uz pomoć nano fat injekcija moguće je: Vratiti volumen obrazima i srednjem delu lica za jedar,mladalački izgled, zagladiti bore i neravnine na koži, uspešno tretirati upale podočnjake, tamne krugove oko očiju i fine linije oko oka, eliminisati bore na čelu ili bore od mrštenja, vratiti volumen tankim usnama bez definicije, dati koža čvršći i zategnutiji izgled, umanjiti ožiljke podmladiti izgled šaka, tretirati strije na grudima i zadnjici, tretirati oziljke od opekotina, ubrzati zarastanje rana, nano fat transfer se takođe može koristi da poboljša izgled kože na drugim delovima tela poput vrata i dekoltea.

2.KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ZA POSTIZANJE VIDLJIVIH REZULTATA?

U samo jednom tretmanu obično se eliminiše čak sedamdeset posto bora. Moguće je ponoviti ovu intervenciju za još bolje rezultate. Kako se izvestan procenat presađenog masnog tkiva resorbuje, opšta preporuka je da se sprovedu dva do tri tretmana.

3.DA LI NANO FAT TRANSFER DAJE PRIRODNE REZULTATE?

Nano fat grafting je izuzetno efikasan tretman koji se može koristiti za širok spektar znakova starenja. Što je najvažnije, ova procedura daje prirodan izgled i brze, dugotrajne rezultate, uz lakši proces oporavka u poređenju sa drugim procedurama. Pored ublažavanja znakova starenja, mnogi pacijenti navode da su primetili poboljšanje opšteg kvaliteta kože i redukciju pigmentacije nakon nano fat injekcija.

4.KADA SU VIDLJIVI REZULTATI NANO FAT GRAFTINGA?

Poboljšanja u izgledu tretirane regije su vidljiva odmah, ali se krajnji, pun rezultat može očekivati nešto kasnije. Kako izvestan procenat presađenih masnih ćelija biva resorbovan, smatra se da se finalni rezultati mogu videti nakon dva ili tri meseca. U periodu od šest meseci nakon realizovanog nano fat graftinga očekivano je da se kvalitet kože značajno popravi.

5.DA LI SU REZULTATI OVE PROCEDURE TRAJNI?

Nano fat injekcije daju trenutne rezultate koji traju godinama. Normalno je da se deo presađenog masnog tkiva resorbuje, s tim da se između sedamdeset i osamdeset procenata ubrizganog adipoznog tkiva zadržava. Iz tog razloga se za optimalne rezultate preporučuje se nekoliko tretmana (dva do tri). Posle tri godine obično je potrebno ponoviti tretman kako bi se postignuti rezultati održali.

POSTAVI PITANJE

ZAKAZIVANJE

Prvi korak ka evaluaciji i preporuci šta je najbolje uraditi u vašem slučaju je da zakažete konsultaciju sa našim hirurzima kako bi na pregledu dobili sve potrebne informacije.

ZAKAŽI KONSULTACIJU

UPOZNAJTE
NAŠEG DOKTORA

Dr Gorana Kuka Epstein

Estetska Hirurgija

Savremena estetska hirurgija i moderni aparati omogućavaju nam da obavimo intervencije na licu i telu sa ciljem da postignemo potpuno prirodan izgled.

VIŠE
Transplantacija kose

Sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju opadanja kose kao i transplantaciji kose, naši stručnjaci su lideri ne samo u Srbiji, već i u svetu.

VIŠE
Hirurgija šake

Povrede i deformiteti šake zahtevaju detaljnu dijagnostiku pre odluke o hirurškom lečenju.

VIŠE
Plastična hirurgija

Rekonstruktivne procedure mogu dodatno poboljšati izgled ožiljaka i drugih defekata na licu i telu.

VIŠE
Regenerativna medicina

Ova nova, a veoma popularna grana medicine nam omogućava da primenimo regenerativne metode u različitim indikacijama, naročito u rejuvenaciji kože i kose.

VIŠE
Telemedicina

Konektujte se sa svetskim stručnjacima putem telemedicine iz svog doma.

VIŠE